Generál Kivitelezés, Családi házépítés, Ikerház építés tervezés,Passzívház építése, Épületbontás, i

Ígérem, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszolgáljuk a bizalmukat!

Kapcsolat

Üzemeltető:
Greenteco System Kft
Székhely:
 
2760 Nagykáta, Linda u. 11
Iroda:
 
2133 Sződliget, Hunyadi u. 2
Adószám: 
 26141932-2-13

Telefon:
+36-70/771-58-56
Fax:
 
+36-30/9-916-916

E-mail:
greentecosystem@gmail.com

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 16.00

Kőműves munka

A természetes és mesterséges falazó anyagokból készült épületek és szerkezetek kőfaragása során végzett építési munkák.

A kőműves munkák olyan folyamatok komplexek, amelyek magukban foglalják az alapvető folyamatok (tégla vagy más kőhabarcolás, kő átadása és lefektetése, valamint a habarcs simítása) mellett a kapcsolódó segédfolyamatokat az állványzatok és állványok, valamint az építési helyszínen az anyagok elkészítése).

 

Az ókorban szakképzett kőművesek építettek kőépületeket és komplex mérnöki munkákat (tornyok, ívelt hidak és kupolák); A kőműves munka azonban lassan megtörtént, és a módszerek kevéssé változtak az évszázadok során. A kőműves munkát kézzel végezték; a mesterek általában elvégezték az összes előkészítő és szállítási munkát a helyszínen, és előkészítették a habarcsot, és maguknak szállították a munkaterületet. A falak építésénél nehézkes állványzatot állítottak fel teljes magasságukra. A munkálatok csak a meleg évszakokban történtek. A 20. század elején intézkedések történtek a fejlett országokban a kőműves munkák javítása érdekében (az anyagok szállításának mechanizálása és a habarcs előkészítése).

 

Az 1930-as években jelentősen megváltozott a kőművesmunka technológiája, az építkezés intenzív fejlődésének időtartama. Új elveket fejlesztettek ki a kőműves anyagok építésének szervezéséért és gépesítéséért, valamint a kőműves munkák elvégzéséhez szükséges fejlett, hatékony módszereket, valamint hatékony eszközöket, csatolmányokat és készleteket. A lépésenkénti eljárást széles körben bevezették, lehetővé téve a kőműves munkák folyamatos elvégzését azáltal, hogy az előre gyártott elemek és más kísérő műveletek összeállításával ötvözték. Bevezették a munkaügyi szervezet brigádos módszerét, és a brigádokat csapatokra osztották, amelyekben a kőművesek munkája egyértelműen megkülönböztették készségüket. Javultak a habarcs és a kőzet felépítésének módjai a téli körülmények között felhasznált szerkezetben és munkamódszerekben, valamint a habarcs és a kő szállítása a termelőüzemről a munkaterületekre. a termelékenység, a jobb minőségű munka és a gazdaságosabb anyagfelhasználás.

 

A modern konstrukcióban a következő alapfajta kőműves munkák (kőfaragás) között különböztethetők meg, a felhasznált anyagoktól függően: falak, oszlopok és egyéb épületek és szerkezetek téglaszerkezete, rendes (tüzelésű) és szilikát tégla nélkül, ; téglával vagy kerámia kővel; üreges kerámia kövekkel vagy szilárd vagy üreges salakbeton kövekkel, amelyeket elsősorban keretszerkezetek falaira vagy korlátozott számú emeletes épületek teherhordó falaira használnak; fűrészelt kővel, túlnyomóan könnyű természetes kővel (tufa és mészkő); és nagy beton, vasbeton vagy téglablokkok falazása. Az épületek és szerkezetek föld alatti részeihez (kőzetek) legalább 40 meganewton / m2 (MN / m 2 ), vagy 400 kg-os erő / cm2 nyomószilárdságú kőzetgyártmányokból épül fel. , a pincék falai és a tartófalak). Azonban a modern nagyszabású konstrukció alapjainak és alagsorainak felállításakor a munkaigényes kőzetgyártmányt helyreállították előre gyártott vasbeton és nagy tömbelemekkel.

 

A kőműves munkák legelterjedtebb típusa a szilárd tégla falazásának felállítása egyedi habarccsal ellátott téglákkal. Néhányszor használják a "könnyű falazatot", amely két párhuzamos arcfalból áll, amelyek mindegyike fél vastag tégla, amelyet könnyű beton, laza salak vagy más szigetelőanyag tölt meg. Az ilyen jellegű téglafalat általában olyan épületekhez használják, amelyek nem többek, mint kétszintes épületek. A sokemeletes ház falaiban végzett falazati munkák az épület összes előre gyártott szerkezeti elemének, beleértve a lépcsőházakat, padlókat, ablak- és ajtóegységeket, válaszfalakat és erkélyeket egyidejűleg végzik. Rendszerint a kőműves munkát szabványos tartókkal végzik, amelyek biztonságot nyújtanak, és gyorsan felállítják, szétszerelik, és egy új helyre szállítják egy merevítő daru segítségével. Függesztett állványzat, valamint az építési állványzat, amelyet egyes elemekből összeszereltek a kőműves munkák során, 5 m magasnál nagyobb ipari és egyéb épületek falainak felépítésére használják. A falazó anyagokat és habarcsokat emelődaruk szállítják, beleértve a tornyot és a csúszkát (lánctalpas és gumiabroncs) és a pálya típusokat. A téglákat a fa és fém raklapok csomagolásán vagy raklap nélküli csomagoláson (szilikát tégla) szállítják a munkaterületekre, és a habarcsot speciális tartályokban szállítják. Nagy munkamennyiség esetén a habarcsot habarcsszivattyúval csővezetékkel szállítják.

Címkék

Betonozás, blogok, burkolás, burkoló, előtétfal, falazás, felújítás, festés, festő, fürdőszoba, gipszkarton, gipsz, kartonozás, házépítés, hírek, hőszigetelés, Impregnált, kőműves, LAKÁSFELÚJÍTÁS, lakás, átalakítás, lakás, építés, nyílászárók, Rigidurszigetelés, tatarozás, Tűzgátló,vakolás,válaszfal,Építkezés,álmennyezet,átalakítás,építő,lemez